ARAŞTIRMA

Araştırmada etkinliğini artırarak dünyanın sayılı araştırma üniversiteleri arasında yer almak ve araştırma ağırlıklı bir üniversite olmak, Boğaziçi Üniversitesi’nin stratejik önceliklerindendir. Üniversitemiz bu tercihinin gereği olarak; bünyesindeki 32 akademik bölüm, 22 uygulama ve araştırma merkezi, özgün araştırma yürüten çok sayıda laboratuarda faaliyet gösteren araştırmacıları nitelikli yayın ve yeni araştırma projeleri üretmeye özendirmeyi, araştırma-geliştirme-inovasyon ve mükemmeliyet merkezlerini ve büyük ölçekli, stratejik öneme sahip, çok disiplinli ve disiplinlerarası araştırmaları desteklemeyi, uluslararası etki yaratabilecek araştırma alanlarında kapasite geliştirmeyi hedeflemektedir.

Deprem ve Tsunami Merkezi Açıldı
Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Değerlendirme Merkezi" 17 Ağustos Pazar günü Kandilli Kampusü'nde yapılan törenle açıldı. Merkez, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü UNESCO-Hükümetlerarası Oşinografik Komisyonu'nun "Kuzeydoğu Atlantik, Akdeniz ve Bağlantılı Denizler için Tsunami Erken Uyarı ve Zararları Hafifletme Sistemi Hükümetlerarası Eşgüdüm Grubu (ICG/NEAMTWS)" kapsamında 7/24 faaliyet gösterecek şekilde 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ulusal ve bölgesel olarak hizmet vermeye başlamıştır. Merkez, büyüklüğü 5.5'in üzerindeki depremler için AFAD ve bölge ülkeleri temsilci kurumlarına tsunami bilgi ve uyarı mesajları göndermektedir.

video_sign

Boğaziçi Üniversitesi
Araştırma

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 2015 Tüm hakları saklıdır.