Araştırma Ana Sayfa Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Yükseköğretim Kurumu’nun “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller”i kapsamında yürütülecek bir programdır. Bu kapsamda, lisansüstü eğitim verme imkanına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı olan diğer yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlilerine lisansüstü eğitim yaptırılması yoluyla öğretim üyesi yetiştirilmesine ilişkin esas ve usuller düzenlenmiştir.

DUYURU #1

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar'ın, "Öğrenim Süresi" başlıklı 10. maddesinin 4. fıkrasının "YÖK tarafından ilan edilen lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi halinde, lisansüstü eğitimle de ilişikleri kesilir." şeklinde değiştirilmesi Genel Kurul'un 12.02.2015 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

DUYURU #2

2014 - 2015 AKADEMİK YILI II. DÖNEM (2015 BAHAR) ÖYP LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YERLEŞTİRME SONUÇLARI

2014-2015 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı için ÖYP kapsamında lisansüstü eğitime hak kazanan adayların listesi

ENSTİTÜ

ANABİLİM DALI

ADI

SOYADI

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi

Elif

Çevik

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Mustafa

Öz

Uluslararası Ticaret Yönetimi

Güven

Demirdaş

Nusret

Soğancılar

Boğaziçi Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı için ÖYP kapsamında lisansüstü eğitime hak kazanan adaylar 13.02.2015 tarihine kadar aşağıdaki belgelerinize teslim etmeniz ve 17-19 Şubat 2015 tarihleri arasında ders seçimini yapmanız gerekmektedir.

Belgeler

1. ALES sonuç belgesi. Yabancı dil sınav sonuç belgesi.

3. Lisans transkripti.

4. ÖYP araştırma görevlisi kadrosuna atandığına dair belge

Not: Kayıt işlemlerinde istenilebilecek diğer belgelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 2015 Tüm hakları saklıdır.