Araştırma Ana Sayfa Ödüller TÜBİTAK Başvuru Koşulları

TÜBİTAK ÖDÜLLERİ BAŞVURU KOŞULLARI

1) Bilim, Teşvik ve TÜBİTAK Özel Ödüllerine hayatta olan adaylar kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler. Hizmet Ödülü'ne kişisel başvuru olanağı bulunmamakta, aday gösterilmek gerekmektedir.

2) Bilim, Hizmet, Teşvik ve TÜBİTAK Özel Ödüllerine;

• Geçmişte TÜBİTAK Bilim, Hizmet veya TÜBİTAK-TWAS (Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi) Bilim Ödülü almış olanlar,
  • Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi,
  • Üniversite, fakülte, enstitü ve merkezlerin en yüksek organları (senato, fakülte kurulu, enstitü kurulu vb.),
  • Bilimsel ve teknolojik alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının en yetkili kurulları (yönetim kurulu vb.), yetkili kurul olmaması durumunda en üst yöneticileri,
  • TÜBİTAK Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimleri Yönetim Kurulları ve TÜBİTAK Araştırma Grupları Yürütme Komiteleri (kendi faaliyet alanlarında)
    aday gösterebilirler.

3) Aşağıda (a) ve (b) olmak üzere iki kategoride sıralanan ödüller eşdeğer sayılır. Bu ödüllerden birine başvurmak için aynı kategorideki başka bir ödülü almamış olmak gerekir. Aynı dönemde eşdeğer ödüllerden yalnızca birine başvurulabilir. Aynı dönemde TÜBİTAK Bilim, Hizmet, Teşvik Ödülleri ve TÜBİTAK Özel Ödülü kategorilerinden yalnızca birine başvurulabilir.

• TÜBİTAK Teşvik Ödülü, TÜBA Sosyal Bilimlerde Teşvik ödülü, TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü,
  • TÜBİTAK Bilim Ödülü, TÜBA Sosyal Bilimlerde Bilim Ödülü, TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü, TÜBİTAK Hizmet Ödülü, TÜBA Sosyal Bilimlerde Hizmet Ödülü

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 2017 Tüm hakları saklıdır.