Araştırma Ana Sayfa Araştırma Merkezleri UYGAR Merkezleri Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (2009)

Merkez Müdürü Doç. Dr. Meltem Toksöz
İletişim Bilgileri Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi,
Tarih Bölümü Tarih Müzesi Binası,
Bebek 34342
Beşiktaş, İstanbul, Türkiye
Eposta tosozme@boun.edu.tr
Telefon +90 212 359 75 27
Web www.asia.boun.edu.tr

Merkezin amacı, Asya ülkeleri ile Türkiye arasında araştırma ve eğitim alanındaki işbirliğini güçlendirmek, Asya bölgeleri (Doğu Asya, Güney Asya, Orta Asya, Batı Asya) ile ilgili çalışmaları geliştirmek, Asya dilleri konusunda halen Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Doğu Asya Çalışmaları Koordinatörlüğü sorumluluğu altında, Tarih Bölümü’nün idari yönetimi altında verilen Japonca, Çince eğitiminin geliştirilmesini desteklemek ve teşvik etmek, gelecekte Asya ülkelerinin diğer dillerinin ve kültürlerinin eğitiminin araştırılmasını teşvik etmek, Asya halkları ve Türk halkı arasındaki karşılıklı anlayışı arttırmaktır.

Faaliyet alanları: Asya bölgeleri ile ilgili çalışmaları destekler, Asya üniversiteleri ile Boğaziçi Üniversitesi arasında bilimsel ve akademik işbirliğinin ilerlemesini teşvik etmek; bu amaçla yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, doktora sonrası araştırmacıların ve öğretim üyelerinin iki ülke arasındaki hareketliliğin artmasına katkıda bulunmak, Asya ülkeleri ile ilgili filmler ve tv programları yayımlamak, Asya bölgelerindeki ülkeler ile ilgili eğitim almak isteyen kişilere danışmanlık vermek, Eğitimcilere ve profesyonellere başvuru kaynakları sağlamak, Konferanslar, seminerler, yarışmalar, kongreler, sempozyumlar düzenlemek ve ödüller vermek, Merkez’in amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 2014 Tüm hakları saklıdır.